Ventilatieluiken en toebehoren

Voordat de verschillende droog- en bewaaroplossingen efficiënt en correct kunnen werken moeten er voorzieningen worden getroffen om schone, verse lucht binnen te laten en de bewerkte, oude lucht af te voeren.

 

(Geïsoleerde) Ventilatieluiken 

Luiken in de buitengevels zorgen ervoor dat er gereguleerd kan worden in de toe- en afvoer van lucht. De kozijnen worden opgebouwd uit een houten frame en voorzien van zware scharnieren. De klep wordt ook opgebouwd uit een houten regelwerk en afhankelijk van de situatie gevuld met een hardschuim isolatiemateriaal (30 mm tot 120 mm). De buitenzijde van het luik kan worden afgewerkt met een onderhoudsarme staalplaat op kleur. Deze staalplaat is verkrijgbaar in dezelfde kleur als de beplating van uw bedrijfsloods. 

Geïsoleerde luiken kunnen tevens vervaardigd worden van sandwichpanelen. Deze sandwichpanelen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

Download hier onze folder voor meer informatie over ventilatieluiken

 

 

Verwarmde Luiken

Optioneel kunnen de luiken worden uitgevoerd met ingebouwde verwarmingselementen ten behoeve van het automatisch ontdooien van de luiken. Dit is noodzakelijk in gebieden waar de temperatuur regelmatig onder het vriespunt uitkomt. Op deze manier zullen de luiken niet aan het frame vastvriezen.

 

 

 

 

Luikenbediening 

Om de luiken te laten openen en sluiten, wordt er een luikenbediening aangebracht. De luiken worden gekoppeld aan 'tandheugels' die verbonden zijn aan een centraal lopende as. De aandrijving van deze as gebeurt middels een elektrische motor. Deze motor kan handmatig worden aangestuurd of worden gekoppeld aan een computersysteem, die de luiken geautomatiseerd open en dicht stuurt.

 

 

 

 

Kleppenregisters

Een compacte variant van de (geïsoleerde) ventilatieluiken zijn kleppenregisters. De registers hebben een voordelige inbouwdiepte, welke niet verandert tijdens het gebruik. Nadeel van deze kleppen is dat ze niet verkrijgbaar zijn in een geïsoleerde versie, waardoor de kans op condens groot is. De kleppenregisters worden geleverd met ingebouwde aandrijfmotor, waardoor er geen extra kosten ontstaan voor ingebruikname.

 

 

 

 

Buitenluchtroosters 

Om buitenlucht binnen te laten en (regen)water buiten te houden kunnen sparingen bij naar binnen draaiende luiken en kleppenregisters worden afgeschermd met buitenluchtroosters in de buitengevel. Bij toepassing van buitenluchtroosters moet er rekening worden gehouden met een doorlaatverlies van 40 tot 60%. De buitenroosters worden standaard opgebouwd uit gegalvaniseerd staal en kunnen in dezelfde kleur als uw loods geleverd worden.

 

 

 

 

Dakdoorvoeren  

Voor de aanvoer van verse lucht voor ventilatie en of droging van uw product kunnen dakdoorvoeren een goede oplossing zijn. Tevens kunnen de dakdoorvoeren gebruikt worden voor het afvoeren van afgewerkte lucht.
Onze dakdoorvoeren zijn licht van gewicht en onderhoudsarm. Omnihout levert en plaatst dakdoorvoeren in alle gangbare maten en kleuren. 

Disclaimer | Login       © OmniHout 2022. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Soes