Ventilatoren

In grote lijnen zijn er 2 type ventilatoren in de handel: Axiaal ventilatoren en centrifugaal ventilatoren.

 

Gelijkstroom ventilatoren: Axiaal Ziehl-Abegg 

Ziehl-Abegg is een toonaangevend ventilatormerk in de bloembollen en akkerbouw sector. Standaard worden de ventilatoren van Ziehl Abegg uitgerust met een traploos regelbare gelijkstroom motor. De motor is regelbaar door middel van een potmeter of via een aansturing van een bewaarcomputer.
De FN serie heeft een opmerkelijk voorkomen in de vorm van de vierkante montageplaat en steekt na verzonken montage slechts 7,5 cm boven uw systeem uit.
De ZN serie is uitgevoerd met een rond kunststof huis (düse) welke als een opbouw gemonteerd kan worden.
Overigens kunnen beide uitvoeringen door Omnihout volledig verzonken in uw nieuwe unit of systeem geplaatst worden.

Veel aandacht is er bij Ziehl-Abegg besteed aan het ontwerp van de waaier. Door de gebogen vorm en de tanden aan het einde van de bladen zijn deze een stuk gestroomlijnder geworden. Hierdoor zijn de ventilatoren van Ziehl-Abegg fluisterstil.

 

 

Gelijkstroom ventilatoren: Axiaal Klima 

Een bekend ventilatormerk in de markt is Klima. Met meer dan 50 verschillende type ventilatoren variërend in waaierdiameter van 630 mm tot 1100 mm is er voor iedere denkbare situatie een Klima ventilator beschikbaar. Op één type na zijn alle types uitgerust met een wisselstroom motor. Nadeel van een wisselstroom motor is dat de motor zelf niet traploos regelbaar is. Om dit te bewerkstelligen zal er een frequentieregelaar moeten worden toegepast.

Sinds 2010 heeft Klima ook een ventilator met gelijkstroom motor in het assortiment zitten. Deze ventilator heeft dezelfde kenmerkende behuizing (düse) en waaier. De wisselstroom motor is vervangen door een traploos regelbare gelijkstroom motor.

 

 

Gelijkstroom ventilatoren: Centrifugaal Klima 

Centrifugaal ventilatoren worden door de jaren heen steeds minder gebruikt. Het grote voordeel van dit type ventilator is de lage productie van het geluid. Tegenover de gunstige geluidsproductie staat het beperkte werkbereik en de relatief hoge aanschafprijs van de ventilator. Met de komst van de stille axiaal ventilator van Ziehl-Abegg zal de centrifugaal ventilator steeds verder uit de markt verdwijnen.

Disclaimer | Login       © OmniHout 2022. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Soes