Droog- en bewaartechnieken

Om de producten efficiënt te kunnen drogen en/of bewaren zijn er verschillende opties. Deze opties worden hieronder omschreven.

 

Droogtechnieken:

 

Palletventilatie

Deze methode is geschikt voor:

– drogen van product

– bewaren van product

De kisten worden in rijen tegen elkaar aan voor het systeem geplaatst zodat de palletopening aansluit op de luchtuitlaat. De lucht wordt door de opening van de pallet geblazen. De laatste pallets van de rij worden afgesloten met schuimblokken. Doordat de pallets een dichte bodem bevatten kan de lucht alleen omhoog. Op deze manier wordt de lucht door de kist geforceerd. Door kieren aan de zijkant van de kisten kan de lucht ontsnappen.

Dit systeem is ook in mobiele uitvoering beschikbaar.

Download hier onze folder voor meer informatie over palletventilatie

 

 

Langsventilatie

Deze methode is geschikt voor:

– bewaren van product

– drogen van product

Voor iedere ventilatie-uitlaat worden kisten in twee rijen geplaatst met een tussenruimte van circa 60 centimeter. De lucht wordt tussen de rijen door geblazen of aangezogen. De bovenzijde en achterzijde worden afgesloten. Bij een zuigsysteem kan dit met behulp van een zeil. Bij een blaassysteem gebeurt dit door middel van een opblaasbalg vanaf het plafond. Het gebruik van open lattenkisten is noodzakelijk zodat de lucht door de kist geforceerd wordt. Bij dit systeem kunnen tot 25 stapels diep in een rij geplaatst worden.

Zowel de zeilen als de blaasbalgen worden ook door Omnihout aangeboden.

Deze systemen zijn ook in mobiele uitvoering beschikbaar. Met name het zuigsysteem is geschikt als mobiele versie. Een blaassysteem als mobiele uitvoering is een minder praktische optie vanwege de opblaasbalg die aan het plafond gemonteerd wordt.

Download hier onze folder voor meer informatie over langsventilatie

 

 

Combinatie van langs- en palletventilatie

Deze methode is geschikt voor:

– bewaren van product

– drogen van product

Dit is een nieuwe ontwikkeling in de droging en bewaring van aardappelen en uien waarmee Omnihout BV voorop loopt.
Op deze wijze wordt zowel door de pallet als langs de kisten geventileerd waardoor een betere luchtverdeling over de kisten wordt gerealiseerd.
In deze uitvoering wordt er gewerkt met afsluitkussens in plaats van blaasbalgen.

 

 

Combiwand

Deze methode is geschikt voor:

– bewaren van product

– drogen van product

Een combiwand bestaat uit verschillende droog- en/of bewaartechnieken. Hierdoor kunnen bulkproducten en producten in kisten geventileerd worden in dezelfde ruimte. Met dit systeem zijn de volgende ventilatie-combinaties mogelijk:

– Bulkproduct/langsventilatie
– Bulkproduct/palletventilatie
– Langsventilatie/palletventilatie

 

Bewaartechnieken:

 

Ruimteventilatie

Deze methode is geschikt voor:

– bewaren van product

Bij een ruimteventilatie systeem wordt de lucht uit de bovenzijde van het systeem over de kisten naar de andere kant van de loods geblazen. Door de aanzuig vanaf de onderzijde van het systeem wordt de lucht vervolgens door de kisten terug gezogen. Hierdoor ontstaat een kunstmatige luchtcirculatie door de cel. Het is van belang dat bij deze bewaarmethode open lattenkisten worden gebruikt. Het voordeel van ruimteventilatie is dat de ruimte efficiënt gebruikt wordt. Afhankelijk van de hoogte van de ruimte kunnen de kisten tot 7,5 meter opgestapeld worden. Daarnaast zijn de installatiekosten laag.

Download hier onze folder voor meer informatie over ruimteventilatie

 

 

Bulkventilatie/losgestort

Deze methode is geschikt voor:

– bewaren van product

Bij bulkventilatie wordt het product los tegen een drukwand gestort. Het product kan tot een hoogte van drie tot vijf meter gestort worden. De ventilatie vindt plaats via ventilatiekanalen. Er gaat bij dit systeem geen ruimte verloren aan kisten en/of pallets waardoor de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.

Omnihout levert ventilatiekanalen en keerwanden in diverse uitvoeringen, voor meer meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Disclaimer | Login       © OmniHout 2022. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Soes